Standaard Heren trapt af met ongekend aantal deelnemers

Elke week gaan we kort een specifieke categorie binnen de Achterhoek Cup belichten.
Vandaag is het de beurt aan de categorie Standaard Heren.

In september begint de 9e editie van de Facility Groep Nederland Achterhoek Cup. In het seizoen 2020-2021 wordt er gespeeld in drie verschillende categorieën: Standaard Heren, Standaard Vrouwen en Jeugd Onder 15. Op maandagavond 24 augustus wordt om 20.15 uur op Sportpark Dichteren geloot, om te bepalen wie het tegen elkaar gaan opnemen.

Bijna alle kwartfinalewedstrijden waren gespeeld. Alleen SV Keijenburgse Boys en SSA Ratti-Socii moesten nog uitmaken wie het in de halve finale zou gaan opnemen tegen Sportclub Silvolde. SV OBW en VVG’25 hadden zich ook al geplaatst voor de halve finale, maar toen gooide het coronavirus roet in het eten. De Achterhoek Cup werd gedwongen haar 8e editie af te lassen, maar in het seizoen 2020-2021 keert het toernooi met frisse energie weer terug. Alle bovengenoemde clubs zijn ook daarin weer van de partij en dat is goed om te zien.

De 9e editie van de Facility Groep Nederland Achterhoek Cup zal in de categorie Standaard Heren van start gaan met een ongekend aantal deelnemers. Met een totaal aantal inschrijvingen van 62 teams wordt het een groot en spannend avontuur. Verenigingen konden zich inschrijven met het eerste elftal, maar ook met een O23-team. Daar is goed gehoor aangegeven, want 22 van de 62 teams zijn O23. Een mooie toevoeging en positieve ontwikkeling in het toernooi.

De Standaard Heren starten direct in een knock-outsysteem, waardoor alles wordt bepaald in één wedstrijd. Om alle deelnemende teams wel minimaal twee wedstrijden te laten spelen, is de herkansingsronde in het leven geroepen. De herkansingsronde wordt gespeeld na de eerste ronde, waardoor de verliezers de kans krijgen om zich terug te knokken in het toernooi. Vanaf de tweede ronde is het alles of niets. De volgende 62 teams gaan in het seizoen 2020-2021 de strijd aan:


Op maandagavond 24 augustus wordt, door middel van loting, bepaald welke teams tegenover elkaar komen te staan. Deze loting is live te volgen op de Facebookpagina van de Achterhoek Cup. Tijdens deze loting wordt ook het programma voor de Standaard Vrouwen en Jeugd Onder 15 bekend. Tot dan!

Categorieën: