SDOUC ook succesvol op finaledag om de Achterhoek Cup. 2e plaats voor DZC’68 O23

Het winnen van een wisselbeker is het ultieme doel van elke sport. Zo ook in het voetbal. Afgelopen zaterdag, tijdens de Finaledag om de Achterhoek Cup, slaagden de teams van SDOUC, AZSV VR1, FC Zutphen MO15-1 en DZC’68 JO15-1 de felbegeerde wisselbekers in de wacht te slepen. Voor het mannenteam van SDOUC uit Ulft en de vrouwen van AZSV Aalten was dit succes voor de tweede keer. De wedstrijd tussen de MO15-1 teams kende een uitzonderlijk scoreverloop en bracht de shoot-out serie na een 3-3 eindstand de beslissing.

door John van der Kamp

SDOUC uit Ulft was in een wedstrijd met weinig scoringskansen het gelukkigst. Tegenstander DZC’68 O23 had in de beginfase van de finale bij de Standaard Heren op voorsprong kunnen komen, maar een doelpoging van aanvaller Sven Jansen belande tegen de paal. Nog geen twee minuten hierna scoorde SDOUC-aanvaller Enes Yilmaz onverwachts de openingstreffer. Kees van de Pavert kreeg hierna een goede kans om de 1-0 voorsprong te verdubbelen. Nadat DZC’68 doelman Glen Elfrink de bal niet kon vastklemmen, schiet de aanvoerder van SDOUC de bal in vrije positie in het zijnet.

In het 2e deel van dit finaleduel waren de kansen om te scoren op één hand te tellen. Het O23-team van DZC’68, dat in de halve finale titelverdediger DZC’68 1 uit het toernooi wist te wippen, kwam niet tot scoren en de 2-0 was dichterbij dan de gelijkmaker. SDOUC-invaller Jelle Westerhof lijkt zijn team een kwartier voor tijd in veilige haven te schieten, maar verzuimt hierin.

Toch valt de definitieve beslissing nog voor het eindsignaal. SDOUC-aanvoerder Kees van de Pavert schiet de bal in de slot minuten uit een strakke voorzet tegen de touwen en wint de club uit Ulft voor de tweede keer de Achterhoek Cup.  Tijdens de prijsuitreiking ontvingen de finaleteams uit handen van Joost Jetten van Adidas een extra prijs. Naast de 4 tickets voor een AJAX wedstrijd, werd evenredig de gesigneerde EK Bal en Shirt uitgereikt. Achterhoek Cup penningmeester Erwin Alofs overhandigde de cheques aan beide clubs. Namens Achterhoek Cup partner De Graafschap reikte Michael Ogubai alle medailles uit en de wisselbeker aan de winnaar van dit duel.

Categorie Standaard Heren:

  • SDOUC 1 – DZC’68 O23    2-0 (1-0)  
  • 17’   Enes Yilmaz (SDOUC) 1-0
  • Rust
  • 88’ Kees van de Pavert (SDOUC) 2-0

Scheidsrechter: Henk Peters, Assistent-scheidsrechters: Tim Scholten en Bas Seegers, 4e Official: Jeroen Sins

  • Tekst: John van der Kamp, Achterhoek Cup
  • Foto: Damian Piekaar
  • VIDEO registratie USPORTFOR, Automatische Sport Broadcasting Systeem