SDOUC en vv Dieren naar 2e ronde. Herkansing voor Vorden en AZSV. Don.: DCS-FC Winterswijk

Gisterenavond hebben zowel SDOUC uit Ulft als vv Dieren de tweede ronde weten te bereiken. Voor de verliezers van gisteren vv Vorden en AZSV uit Aalten wacht de Herkansingsronde. Voor a.s. donderdag staat de wedstrijd DCS vs FC Winterswijk op het programma. De aftrap van deze wedstrijd in Zevenaar is om 20:15 uur.

vv VORDEN – SDOUC 2-4

Vorden-trainer Wouter Schouten gaf een groot aantal basisspelers rust en koos voor jeugdige vervangers uit het 2e elftal en uit het team JO19-1. Ook SDOUC-trainer Jan Vreman gaf voor deze wedstrijd een aantal basisspelers rust, maar trad wel aan met een ervarener groep waarvan de gemiddelde leeftijd tussen de 25 en 26 jaar lag. Beide ploegen maakten gisterenavond in Vorden er een snelle en aantrekkelijke wedstrijd van, waarbij uiteindelijk SDOUC verdiend aan het langste eind trok en met 2-4 als winnaar van het kunstgrasveld liep. De wedstrijd werd trouwens 10 minuten voor tijd beëindigd omdat invaller Sam Barendsen heel ongelukkig op de achterlijn zijn knie verdraaide en de scheidsrechter het verstandiger vond om af te fluiten.

Na 20 minuten komt de thuisclub Vorden op een 1-0 voorsprong. Een aanval van de geel-zwarten wordt onschadelijk werd gemaakt door de verdediging van SDOUC en de bal wordt keurig teruggespeeld op de keeper, die een verkeerde keuze maakt en de bal komt via/via bij de vrijstaande Sander Visschers en deze laat met een strakke schuiver de doelman kansloos, terwijl deze met een enorme duik nog probeerde zijn fout goed te maken.

Het is de 27e minuut als SDOUC ietwat ‘goedkoop’ aan de gelijkmaker komt. Een schot vanaf 20 meter wordt verkeerd geraakt en zou ruim langs het doel zijn gegaan, maar wordt gesmoord op ongeveer 11 meter van het doel door een verdediger van Vorden. De bal valt pardoes voor de voeten van SDOUC-aanvaller Enes Yimas en krijgt de gelegenheid om de hoek uit te kiezen en schiet beheerst raak (1-1).

Toch komt Vorden direct hierna weer op voorsprong en het is weer Sander Visschers die een prima snelle tegenaanval uitstekend afrondt. Vanaf randje zestien, na een kapbeweging, schiet hij met zijn linkerbeen in de verre hoek (2-1). Hierna komt SDOUC nu ook weer snel op gelijke hoogte, Jelle Westerhof is de doelpuntenmaker. Zonder enige druk kan de aanvaller van SDOUC in de 38e minuut de bal controleren via de borst en met een uit de lucht genomen schot keeper Esli Lindenschot kansloos laat (2-2).

In de slotminuut van de 1e helft zet SDOUC nog eens een prima aanval op vanaf de linkerkant en via uitstekend combinatiespel wordt Enes Yimas in stelling gebracht en deze zet de bal vanaf de achterlijn laag voor en daar wordt het leder netjes en precies goed bij de eerste paal door Stan van de Pavert binnen getikt. Een aanval uit het boekje en uitstekend afgerond (2-3)!

In de 60e minuut wordt de stand op 2-4 gebracht door wederom Stan van de Pavert, toen de Vorden sluitpost Lindenschot een voorzet niet vast kon houden en de Ulftenaren er in de rebound als de kippen bij waren.

Voor de toeschouwers en spelers was het in de 79e minuut even flink schrikken toen Vorden invaller Sam Barendsen al kermend en kreunend naar de grond gaat. Hij heeft zijn knie lelijk verdraaid, terwijl zijn voet ‘vast’ bleef staan op de achterlijn. Gelukkig kan hij uiteindelijk toch op eigen kracht en ondersteund door twee teamgenoten van het veld af. Scheidsrechter Elroy Hogeweide had na het stilleggen van de wedstrijd met beide aanvoerders een kort overleg en besloot de wedstrijd te beëindigen.

SDOUC gaat door deze winst door in de Achterhoek Cup en Vorden heeft nog de mogelijkheid om in een extra herkansingsronde zich alsnog te plaatsen voor de 2e ronde.

Het volledige wedstrijdverslag van deze wedstrijd is terug te lezen op de website van vv Vorden

 

AZSV – vv Dieren 2-3

De verrassing van gisterenavond komt uit Aalten, waar zaterdag 2e klasser vv Dieren met 3-2 wist te winnen van AZSV.

Vanaf de aftrap weet vv Dieren goed tegenstand te bieden en komt niet onverdiend door Tijn Gerritsen op een 0-1 voorsprong. De wedstrijd wordt in een hoog tempo gespeeld. Thuisclub AZSV combineert er lustig op los en gaat op zoek naar de gelijkmaker en slaagt daar in. Na de 1-1 weten de bezoekers weer op voorsprong te komen (1-2). Opnieuw weet Tijn Gerritsen te scoren. Het duel laat fysieke persoonlijke duels te zien, maar gaan niet over het randje heen. Scheidsrechter Erwin Reijers laat dan ook het spel veelvuldig doorgaan en dit komt het spelbeeld zeker ten goede.  Dieren voert de marge verder op. Nu is Nanne Osinga  de doelpuntenmaker (1-3).  AZSV weet nog net voor rust wat terug te doen en met de 2-3 stand zoeken de teams de kleedkamer op. In de 2e helft wordt niet meer gescoord en plaatst vv Dieren zich voor de 2e ronde.

Bij AZSV scoorden Max Rensink en Thijmen te Kolste de twee treffers bij de thuisclub.

HERKANSINGSRONDE

De verliezers van gisterenavond AZSV en vv Vorden ontmoeten elkaar in de herkansingsronde. Op 1 november staat deze wedstrijd op het programma en wordt op Sportpark Villekamp in Aalten gespeeld.