Longa’30 naar laatste 4, na 3-0 winst op Spcl. Lochem O23.

Longa’30 heeft vanavond in Lochem de kwartfinale wedstrijd tegen het O23 team van Sportclub Lochem met een 3-0 winst weten af te sluiten. Bij rust stond de club uit Lichtenvoorde met 1-0 voor. In de Halve Finale wacht voor Longa’30 de winnaar van de wedstrijd DZC’68-DZC’68 O23.

door John van der Kamp

Het publiek in Lochem moest lang wachten op de 1e treffer. Thuisclub Spcl. Lochem O23 liet tegenstander Longa’30 komen en loerde op de counter. Scoren deed de thuisclub niet, daar men te slordig was wanneer een doelkans voordeed. In de 40e minuut komt Longa’30 via een fraai kop-doelpunt van Jelme Stevens op een 0-1 voorsprong. 

Na rust hetzelfde spelbeeld. Longa heeft veel balbezit en is opzoek naar de 2e treffer. De thuisclub blijft geloven in een goed resultaat, maar moet in het laatste kwartier toch het hoofd buigen. Dayani Timmerhuis tilt de score naar een 0-2  tussenstand en in de laatste minuut weet invaller Bjarne te Brake de 0-3 op het scorebord te zetten.

Longa’30 bleek een maatje te groot te zijn voor het jeugdige team van Sportclub Lochem, dat terug kan zien op een goed resultaat.
De terechte winnaar van vanavond Longa’30 zit nu in de wachtkamer en weet na dinsdag 28 maart pas wie de tegenstander is in de Halve Finale op dinsdag 16 mei.