Jeugd Onder 15 kent mooi deelnemersveld tijdens 9e Editie

Elke week gaan we kort een specifieke categorie binnen de Achterhoek Cup belichten.
Vandaag beginnen we met de categorie Jeugd Onder 15.


In september begint de 9e editie van de Facility Groep Nederland Achterhoek Cup. In het seizoen 2020-2021 wordt er gespeeld in drie verschillende categorieën: Standaard Heren, Standaard Vrouwen en Jeugd Onder 15. Op maandagavond 24 augustus wordt om 20.15 uur op Sportpark Dichteren geloot, om te bepalen wie het tegen elkaar gaan opnemen.

Midden maart werd de 8e editie van de Facility Groep Nederland Achterhoek Cup abrupt onderbroken. In de categorie Jeugd Onder 15 waren net de wedstrijden in de kwartfinales afgewerkt. De halve finalewedstrijden tussen VV Terborg/SP Silvolde JO15-1 – SV OBW JO15-1 en SV Grol JO15-1 – VV Vorden JO15-1 stonden half april op het programma. Helaas hebben deze spannende wedstrijden nooit plaatsgevonden. Door het coronavirus kent de 8e editie van de Achterhoek Cup geen winnaars. De halve finalisten kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi, maar hebben niet de kans gehad om uit te maken wie de beste was van het seizoen 2019-2020.

In het nieuwe seizoen 2020-2021 wordt er met positieve energie gestart aan de 9e editie van de Facility Groep Nederland Achterhoek Cup. De categorie Jeugd Onder 15 kent 24 inschrijvingen waaronder alle vier de halve finalisten van afgelopen seizoen. Sinds de intreding van het toernooi voor de Jeugd Onder 15 in het seizoen 2015-2016, destijds C-jeugd, wordt er gestart met een poulefase. Met 24 inschrijvingen betekend dit dat er zes poules gevormd gaan worden met in iedere poule vier teams. De nummers één én twee van de poule stromen automatisch door naar de 2e ronde. Daarbij sluiten de vier beste nummers drie aan. Vanaf de 2e ronde gaat het toernooi over in de knockout-systeem. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde, voor de verliezer zit het toernooi erop. De volgende 24 teams strijden in de categorie de Jeugd Onder 15 om Achterhoek Cup-titel in het seizoen 2020-2021:


Op maandagavond 24 augustus wordt, door middel van loting, de indeling van de poules bepaald. Deze loting is live te volgen op de Facebookpagina van de Achterhoek Cup. Tijdens deze loting wordt ook het programma voor de Standaard Heren en Vrouwen bekend. Volgende week belichten we kort de categorie Standaard Vrouwen en laten we zien welke teams zich daar gaan mengen in de strijd. Tot dan!

Categorieën: