Inschrijving Achterhoek Cup seizoen 2024-2025 is gestart. Editie 13 met 5 categorieën.

Ook mee doen om de Achterhoek Cup? De inschrijving voor de 13e editie, seizoen 2024-2025, staat nu open. De winnaar van de Achterhoek Cup speelt tegen de Graafschap. De inschrijving van de 13e editie sluit op zondag 1 september om 24:00 uur.

Toernooi om de Achterhoek Cup sinds 2012

Bestuursleden van v.v. VIOD uit Doetinchem o.l.v. voorzitter Anton Seggelinck, hebben in het jaar 2012 het initiatief genomen om de Achterhoek Cup te organiseren. Een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi voor alle amateurclubs uit de Achterhoek en omstreken. Voor de 13e editie van het seizoen 2024-2025 zijn er 5 categorieën. Voor het eerst zal op de jaarlijkse finaledag geen 4 maar 5 finales op het programma staan.

De Achterhoek Cup werkt samen met met het Regionaal Samenwerkingsverband Voetbal Jeugdopleidingen (RSVJ).

Het RSVJ is het samenwerkingsverband met de amateurverenigingen in Gelderland. Vanwege de connectie met De Graafschap en deze afspraak, moeten alle clubs aangesloten zijn bij het RSVJ om mee te kunnen doen aan het toernooi. In 2021 heeft De Graafschap een nieuwe samenwerkingsovereenkomst opgesteld onder de naam De Graafschap Jeugdopleiding: “Deze nieuwe manier van samenwerken is gericht op het delen van kennis en het verankeren van de visie van De Graafschap in de regio. De samenwerking vervangt dat wat voorheen het RSVJ convenant was”.

Inschrijven 13e editie, seizoen 2024-2025

Op de informatiepagina treft u per categorie de informatie aan. Op de inschrijvingspagina zijn de inschrijfformulieren per categorie toegevoegd.

Categorie Standaard Heren

Deze categorie is voor clubs met standaardteams die in het zaterdag en/of zondagvoetbal uitkomen. Als een club naast het zondag 1 Herenteam, ook een zaterdag 1 Herenteam voor het seizoen 2024-2025 bij de KNVB heeft ingeschreven, mag men beide teams voor deze categorie aanmelden. Voor deze teams moeten de spelers minimaal 15 jaar oud zijn, zoals de KNVB dit ook voorschrijft. Gestart wordt met de 1e ronde. De winnaars gaan door naar de 2e ronde. Voor de verliezers van de 1e ronde wacht de Herkansingsronde. Hierdoor speelt ieder team minimaal 2 wedstrijden, waarvan 1 minimaal een thuiswedstrijd is, tenzij na loting beide verliezers zijn gestart met een uitwedstrijd.

Categorie O23 Heren

Voor de 13e editie wordt gestart met een nieuwe categorie. De “Categorie Onder O23 Heren” speelt een eigen toernooi en heeft een eigen finale. Deze teams worden niet meer opgenomen in de Categorie Standaard Heren. Spelers geboren op of na 1 januari 2002 zijn speelgerechtigd voor een O23 Heren team en mogen meespelen vanaf het moment dat zij de leeftijd van 15 jaar bereiken. De organisatie om de Achterhoek Cup volgt de dispensatieregel van de KNVB voor O23 teams. Toegestaan is 2 spelers plus 1 keeper aan te vullen en onder de dispensatieregel mee te laten doen. De Achterhoek Cup wijkt wel af van de leeftijdsgrens. De dispensatiespelers moeten geboren zijn op 1 januari 1999 of later. Gestart wordt met de 1e ronde. De winnaars gaan door naar de 2e ronde. Voor de verliezers van de 1e ronde wacht de Herkansingsronde. Hierdoor speelt ieder team minimaal 2 wedstrijden, waarvan 1 minimaal een thuiswedstrijd is, tenzij na loting beide verliezers zijn gestart met een uitwedstrijd.

Categorie Vrouwenvoetbal

De clubs kunnen voor deze categorie naast een Standaard VR1-team ook een MO23-1 inschrijven. Voor beide teams moeten de speelsters minimaal 15 jaar oud zijn, zoals de KNVB dit ook voorschrijft. Voor een MO23-1 team zijn alleen speelsters speelgerechtigd geboren op of na 1 januari 2002. De organisatie om de Achterhoek Cup laat ook de dispensatieregel van de KNVB voor O23 teams gelden bij de MO23 teams. Toegestaan is 2 speelsters plus 1 keeper aan te vullen en onder de dispensatieregel mee te laten doen. De Achterhoek Cup wijkt wel af van de leeftijdsgrens. De dispensatiespeelsters moeten geboren zijn op 1 januari 1999 of later. Alle wedstrijden bij het Vrouwenvoetbal staan onder leiding van scheidsrechters, die zijn aangesteld door de Scheidsrechterscommissie Doetinchem en Omstreken (SDO). Gestart wordt met de 1e ronde. De winnaars gaan door naar de 2e ronde. Voor de verliezers van de 1e ronde wacht de Herkansingsronde. Hierdoor speelt ieder team minimaal 2 wedstrijden, waarvan 1 minimaal een thuiswedstrijd is, tenzij na loting beide verliezers zijn gestart met een uitwedstrijd.

Categorie Jeugd Onder 15 met JO15-1 teams

Alleen JO15-1 teams kan men inschrijven voor de “Categorie Jeugd Onder 15 met JO15-1 teams”. Spelers geboren op of na 1 januari 2010 zijn speelgerechtigd voor een JO15-1 team.  Als dit team in de reguliere KNVB-competitie uitkomt in de 1e, 2e en 3e Klasse mag men maximaal 3 dispensatie spelers in brengen. Dit zijn spelers geboren na 1 januari 2009. Gestart wordt met een poulefase. De wedstrijden in de poulefase staan onder leiding van clubscheidsrechters van de thuisclub. Vanaf de knock-outfase worden scheidsrechters aangesteld door de Scheidsrechterscommissie Doetinchem en Omstreken (SDO).

Categorie Jeugd Onder 15 met MO15-1 teams

Alleen MO15-1 teams kan men inschrijven voor de “Categorie Jeugd Onder 15 met MO15-1 teams”. Speelsters geboren op of na 1 januari 2010 zijn speelgerechtigd voor een MO15-1 team. Als dit team in de reguliere KNVB-competitie uitkomt in de 1e, 2e en 3e Klasse mag men maximaal 3 dispensatie speelsters in brengen. Dit zijn speelsters geboren na 1 januari 2009. Bij voldoende deelname wordt gestart met een poulefase. De wedstrijden in de poulefase staan onder leiding van clubscheidsrechters van de thuisclub. Vanaf de knock-outfase worden scheidsrechters aangesteld door de Scheidsrechterscommissie Doetinchem en Omstreken (SDO).

Meer informatie

  • Inschrijfgeld
  • Inschrijfformulieren
  • Geen JO15-1 en/of MO15-1 team en toch meedoen
  • Geen MO23 -1 team en toch meedoen
  • Stel uw vraag

Klik op de onderstaande afbeeldingen om verder te gaan.