Het Toernooi 10e Editie

De Facility Groep Nederland Achterhoek Cup is een evenement voor het voetbal in de gehele Achterhoek en omstreken. Er wordt gespeeld in de bekende drie categorieën: Standaard Heren, Vrouwenvoetbal en Jeugd Onder 15. 

In het seizoen 2021-2022 staat de 10e editie op het programma.

Oprichting & Opzet Achterhoek Cup
Bestuursleden van v.v. VIOD uit Doetinchem o.l.v. voorzitter Anton Seggelinck, hebben in het jaar 2012 het initiatief genomen om de Achterhoek Cup te organiseren. Een jaarlijks terugkerend toernooi voor alle voetbalclubs uit de Achterhoek en omstreken. Alle Standaard Heren, Vrouwenteams en Jeugd Onder 15 teams uit de Achterhoek en omstreken kunnen zich aanmelden. De wedstrijden worden op de deelnemende sportparken gespeeld. Alleen de wedstrijden in de halve finale en de finale van het jaarlijkstoernooi worden afgewerkt op Sportpark Dichteren in Doetinchem, de thuishaven van v.v. VIOD.

Druk op de onderstaande button om door te gaan naar de complete historie van de Achterhoek Cup.

In het seizoen 2021-2022 start de 10e editie van de Facility Goep Nederland Achterhoek Cup. Dit lustrum krijgt op de finaledag op zaterdag 25 juni 2022 een feestelijk tintje. Naast de 3 finales en het uitreiken van de Fair Play Cup, zal “Lucky Ajax” met Sjaak Swart in de gelederen een wedstrijden spelen.

Programma 10e editie 2021-2022

  • 1 augustus 2021: De 10e editie van de Achterhoek Cup gaat in. Een nieuwe frisse en actuele website wordt gelanceerd met informatie over het ontstaan en resultaten vanaf de 1e editie die medio 2012 werd opgestart. 
  • 3 september 2021: De loting in het clubhuis van vv VIOD in Doetinchem. In de koeler komen alle deelnemers van de 3 categorieën. Voor de 1e ronde van de Categorie Standaard Heren hebben 52 teams zich ingeschreven. Het Vrouwenvoetbal is met  24 teams vertegenwoordigd. De Categorie Jeugd Onder 15 start met een poulefase met 20 teams, die evenredig in 5 poules worden verdeeld. Zowel bij de Heren als Vrouwen volgt na de 1e ronde een herkansingsronde en spelen alle teams minimaal 2 wedstrijden.
  • 5 oktober 2021: Het toernooi gaat van start! De aftrap is voor de Categorie Standaard Heren, die hun wedstrijden op de vaste dinsdagavonden spelen. Een dag later staan de 1e poulewedstrijden bij de jeugd op het programma. Ook de JO15 heeft een vaste speeldag. De poulewedstrijden worden vanaf woensdag 6 oktober gestart.  Een week later, op woensdag 13 september, rolt de bal in het Vrouwentoernooi.
  • medio januari 2022: De loting van het vervolg van het toernooi. Vanaf 8 februari gaan de achtste finales bij de Heren van start. Op 3 maart de kwart finales bij de JO15 en op 10 maart de kwart finales bij het Vrouwenvoetbal.
  • 19 maart 2022: De loting van de halve finales en vaststellen van de thuisclubs tijdens de 3 finales.
  • 4 april 2022: De halve finales worden op Sportpark Dichteren gespeeld. Gestart wordt op maandag 4 april met de 1e halve finale bij de jeugd. Dinsdag 5 april de 1e halve finale bij de Heren en op woensdag 6 april de 1e Vrouwen halve finale. Een week op maandag 11 april, dinsdag 12 april en woensdag 13 april volgen de 2e halve finales.
  • 25 juni 2022: De finaledag van de 10e editie. Gestart wordt om 10 uur met de finale bij de Categorie Jeugd Onder 15. Om 12:30 uur is de aftrap van de finale bij het Vrouwenvoetbal en deze dag wordt om 19:00 uur afgesloten met de finale Categorie Standaard Heren. Het team van Lucky Ajax is deze dag te gast en zal een wedstrijd spelen om 16 uur. Deze dag ontvangen de verliezers van de halve finales een troostprijs en wordt de Fair Play Cup overhandigd door een afvaardiging van de Scheidsrechters Vereniging Doetinchem en Omstreken.

Finaledag 2022 krijgt extra tintje
Finaledag 10e Editie met extra wedstrijd: De finaledag zal een extra tintje krijgen. Naast de 3 finalewedstrijden, zal nog een wedstrijd op het programma staan. De organisatie van de Achterhoek Cup kan met trots melden, dat op deze dag “Lucky Ajax” een wedstrijd zal spelen.

Het Lucky Ajax met o.a. Sjaak Swart, Simon Tahamata, Peter van Vossen en Kiki Musampa in hun gelederen. Alle informatie over deze wedstrijd van de aanvangstijd en tegenstander volgt later en zal binnenkort hier op onze nieuwe website worden gepubliceerd.

Deelnemende Teams en Speelplan

Voor het complete speelplan en overzicht van de ingeschreven teams verwijzen wij u naar de 4 buttons hieronder.