Het Toernooi 11e Editie

De Facility Groep Nederland Achterhoek Cup is een evenement voor het voetbal in de gehele Achterhoek en omstreken. Er wordt gespeeld in de bekende categorieën: Standaard Heren, Vrouwenvoetbal en Jeugd Onder 15. 

In het seizoen 2022-2023 staat de 11e editie op het programma.

Oprichting & Opzet Achterhoek Cup
Bestuursleden van v.v. VIOD uit Doetinchem o.l.v. voorzitter Anton Seggelinck, hebben in het jaar 2012 het initiatief genomen om de Achterhoek Cup te organiseren. Een jaarlijks terugkerend toernooi voor alle voetbalclubs uit de Achterhoek en omstreken. Alle Standaard Heren, Vrouwenteams en Jeugd Onder 15 teams uit de Achterhoek en omstreken kunnen zich aanmelden. De wedstrijden worden op de deelnemende sportparken gespeeld. Alleen alle Halve Finales en de Finales worden van dit jaarlijksevenement op Sportpark Dichteren in Doetinchem, de thuishaven van v.v. VIOD, afgewerkt en staan onder begeleiding van een neutraal arbitraal-trio.

 

In het seizoen 2022-2023 strijden de clubs voor de titels tijdens de 11e editie van de Facility Goep Nederland Achterhoek Cup. Deze editie heeft op de finaledag niet 3 maar zelfs 4 finales op het programma staan. Voor de eerste keer strijden de MO15 teams voor een eigen wisselbeker.

Programma 11e editie 2022-2023 (o.v.b.)

  • 1 juli 2022: De inschrijving voor 11e editie om de Achterhoek Cup is geopend. Vele teams melden zich al direct aan en na vier weken hebben meer dan 60 teams zich al aangemeld.
  • 7 september 2022: De loting in het clubhuis van vv VIOD in Doetinchem. In de koeler komen alle deelnemende clubs. Voor de 1e ronde van de Categorie Standaard Heren hebben … teams zich ingeschreven. Het Vrouwenvoetbal is met  .. teams vertegenwoordigd. De categorie Standaard Heren start direct met een Knock Out fase. De verliezers krijgen middels een herkansingsronde de mogelijkheid om terug te keren in het toernooi. De Categorie Jeugd Onder 15 start met de poulefase.  Er wordt geloot voor 4 poules met JO15-1 teams en 2 poules met MO15-1 teams. Na de poule fase volgt de Knock Out fase. De JO15-1 teams en de MO15-1 teams spelen een apart toernooi.
  • 4 oktober 2022: Het toernooi gaat van start! De aftrap is voor de Categorie Standaard Heren, die hun wedstrijden op de vaste dinsdagavonden spelen. De vaste aanvangstijd is 20:15 uur. Een dag later staan de 1e poulewedstrijden bij de jeugd op het programma. De poulewedstrijden worden vanaf woensdag 5 oktober gestart.
  • medio januari 2023: De loting van het vervolg van het toernooi. Vanaf 7 februari gaan de achtste finales bij de Heren van start. Op 1 maart de kwart finales bij de JO15 en MO15.
  • medio mrt/april 2023: De Halve Finales worden op Sportpark Dichteren gespeeld gespeeld.
  • eind juni begin juli 2023: De finaledag van de 11e editie. Gestart wordt met de Categorie Jeugd Onder 15. Om 10 uur is de finale JO15-1. Om 12 uur is de aftrap van de MO15-1 finale. De finale bij het Vrouwenvoetbal staat om 14:30 uur op het programma.  De finale dag wordt afgesloten met de finale Categorie Standaard Heren. De aftrap is om 18 uur. Deze dag ontvangen de verliezers van alle halve finales een troostprijs en wordt de Fair Play Cup overhandigd door een afvaardiging van de Scheidsrechters Vereniging Doetinchem en Omstreken.

Deelnemende Teams en Speelplan

Voor het complete speelplan en overzicht van de ingeschreven teams verwijzen wij u naar de 4 buttons hieronder.