Herstart Achterhoek Cup verplaatst naar dinsdag 22 februari.

De organisatie van de Achterhoek Cup heeft de herstart van de 10e editie uitgesteld. Door de huidige lockdown hebben de clubs niet in de avonduren kunnen trainen en hebben eerst weer een voorbereidingsperiode nodig om fit te worden. “De inhaalwedstrijden van de categorie Standaard Heren zijn nu verplaatst naar dinsdag 22 februari. Het speelschema van deze categorie loopt nu wel enige vertraging op”, laat wedstrijdsecretaris John van der Kamp weten.

“Er is op korte termijn beperkte ruimte, maar we willen niet die clubs belasten, die naast de competitie ook nog uitkomen voor de beker”, vult Van Der Kamp aan. Door het doorschuiven van het speelplan hebben de halve finalewedstrijden een andere speeldatum gekregen. Deze zijn nu op de dinsdagen 26 april en 3 mei vastgesteld en worden gespeeld op het terrein van vv VIOD in Doetinchem.

“10 JAAR ACHTERHOEK CUP”

De Achterhoek Cup bestaat dit jaar 10 jaar en het bestuur wil op de finaledag (25 juni) dit lustrum extra vieren. “Voor de vier halvefinalisten liggen weer mooie prijzen te wachten en we willen deze editie afsluiten met een prachtige finaledag. Naast de drie finales, staat ook een wedstrijd van ‘Lucky Ajax’ op het programma”, vertelt Achterhoek Cup voorzitter Jos Middelkamp.

“De winnaar van het hoofdtoernooi speelt zoals eerder op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen De Graafschap. Dit is een financieel extraatje voor de winnaar in deze coronatijd. Voor de overige drie halvefinalisten ligt een geldprijs te wachten”, aldus voorzitter Middelkamp.

Het programma voor de categorieën Jeugd Onder 15 en Vrouwenvoetbal is ook aangepast, maar zij lopen geen achterstand op. De geplande datum voor de halve finales blijven voor deze twee categorieën alsnog in tact. ”De categorie Standaard Heren is complexer. Na de inhaalwedstrijden op 22 februari volgt de achtste finale. De loting hiervan is direct een dag later, op woensdag 23 februari. Om tot 16 clubs te komen, spelen 8 clubs een tussenronde”, aldus John van der Kamp.

Vrijdag tijdens de persconferentie horen we of de senioren in de avonduren weer kunnen gaan trainen en of er weer op amateurniveau gevoetbald kan gaan worden.

Wordt vervolgd !