GROL na 4-0 winst op VIOD in finale Achterhoek Cup

sv Grol heeft vanavond zich geplaatst voor de Finale om de Achterhoek Cup. In de halve finale tegen VIOD stond het team van trainer William Krabbenborg al voor rust met 2-0 voor. In de 2e helft wist het team uit Groenlo tegenstander VIOD wederom van het scoren af te houden en scoorde zelf weer tweemaal op belangrijke momenten. Grol-aanvaller Mick Wissink scoorde voor en na rust. De overige twee treffers kwamen op naam van Jordy Schutten en Luc Berentsen. Door deze 4-0 overwinning staat sv Grol in de Finale van de Achterhoek Cup.

door John van der Kamp

VIOD begon aanvallend aan de wedstrijd, maar wist niet te scoren uit twee vrije trappen. VIOD-aanvoerder Ryan Chevalking kreeg in de 9e minuut zijn hoofd bij de 2e paal niet tegen de bal aan en Grol-keeper Wessel Baarslag plukte vijf minuten later de tweede vrije trap van VIOD-middenvelder Bohdy van Hal eenvoudig uit de lucht.

Tot aan het eerste half uur had Grol nog geen enkele doelkans te weten creëren, maar door het niet attent verdedigen van VIOD viel de openingstreffer in deze 1e halve finale.

Grol-aanvaller Luc Berentsen pikt aan de rechterkant de bal op, soleert naar de achterlijn en geeft een voorzet. De bal lijkt achter Jordy Schutten te komen, maar hij weet met een halve omhaal de bal toch goed te raken. VIOD-keeper Willem Thijssen is kansloos als de bal in de rechterbenedenhoek in het doel verdwijnt (0-1). 

Direct hierna een dot van een kans voor Grol-verdediger Roel Bruins. Nu weet de VIOD-doelman wel de bal te keren. VIOD zoekt de aanval weer op, maar wordt afgetroefd door Grol, die de geboden ruimte goed weet te benutten. Jordy Schutten passt op Mick Wissink, die met een bekeken schot het net laat krullen (0-2).

In de 2e helft hetzelfde beeld. Grol laat geen enkele kans toe en scoort zelf weer twee keer. Het is Luc Berentsen die de bal strak vanaf de rechterzijde weet te scoren. Een fraai doelpunt, na een mooie pass van Mick Wissink (0-3). De wedstrijd is door deze treffer na een uur al beslist. En wie hierover nog twijfelde, ziet nog geen tien minuten later de vierde Grol-treffer op het scorebord staan. Het is Mick Wissink die zijn tweede doelpunt van de avond scoort (0-4). Na exact 90 minuten fluit scheidsrechter Joost Soeter voor het einde en plaatst sv Grol zich voor de Finale op zaterdag 1 juli.

Voor VIOD is het einde toernooi. De derde plaats is een voortreffelijk resultaat en men kan met opgeheven hoofd zich verder gaan richten op de competitie. Voor het team van VIOD-trainer Rudi Vonk ligt een cheque te wachten tijdens de prijsuitreiking op de finaledag.

Grol zit nu in de wachtkamer en speelt in de finale tegen de winnaar van 2e Halve Finale tussen DZC’68 en Longa’30. Wordt vervolgd!

De mooie foto’s zijn van: Stefan Kempers (sv Grol)