Grol, DZC’68 en FC Zutphen naar 2e Ronde. O23 teams: ZZC’20 en Kilder ook naar 2e ronde

De clubs sv GROL, DZC’68 en FC Zutphen zijn er in geslaagd om rechtstreeks de 2e ronde te behalen. Via de herkansing dwongen de O23 teams van ZZC’20 en sv Kilder ook een plek in de 2e ronde af. Bij de wedstrijd tussen HSC21 JONG en DVV Duiven O23  werd niet gescoord en HSC’21 wist de Shoot Outs (4-3) beter te benutten. 

door John van der Kamp

DZC’68 – VVG’25

Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd werd de score geopend door de thuisclub DZC’68. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing met de 2e treffer. Na 3e treffer in blessure tijd werd door scheidsrechter Erwin Reijers, die de zieke Ramon Gronouwe verving, voor het einde gefloten. DZC’68-speler Cas Evers nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening. Voor tegenstander VVG’25 wacht de herkansing, in Gaanderen, tegen RKZVC.

RKZVC – sv Grol

Thuisclub RKZVC was gisterenavond tegen sv GROL over zijn geheel sterker, maar creëerde niet genoeg om te scoren te komen, laat de reporter van RKZVC weten.
“Voor rust was het een redelijk gelijk opgaande strijd. De eerste kansjes waren naar een kwartier voor RKZVC. Een corner ging laag voor goal langs waar iedereen miste. Daarna kreeg Twan Gebbinck een kans maar zijn kopbal was te zacht. In de 18e minuut kopte sv Grol speler Luc Berentsen een corner bij de 2e paal via de paal binnen, wat later bleek de enige treffer te zijn. Na rust was het eenrichtingsverkeer richting het Grolse doel maar Grol liet zien dat verdedigen ook een kunst is. Alle druk van de thusiclub leverde RKZVC echter slechts twee kansen op. Na een mooie aanval in de 52e minuut kon het schot van Joey Belterman gemakkelijk worden gepakt door de Grolse keeper Wessel Baarslag. In de 60e minuut raakte Sem Jansen vrij voor goal de voorzet van Joey Belterman verkeerd waardoor de bal weer het veld in sprong”, aldus de reporter van RKZVC.

Lees HIER verder het totale verslag op de website van RKZVC

 

Concordia Wehl – FC Zutphen

De thuisclub Concordia Wehl weet na 13 minuten de 1-0 op het scorebord te brengen. Hierna nemen de bezoekers uit Zutphen het heft in handen en via Ziodane el Hadouchi en Benjamin Roters staat de stand nog voor rust op 1-2.

In de 2e helft is een wonderbaarlijk doelpunt te zien. FC Zutphen aanvaller Benjamin Roters weet met een briljant stiftje de 3-1 te scoren. FC Zutphen door naar de 2e ronde. Voor Concordia Wehl goed nieuws, zij plaatsen zich via een wedstrijdloze Herkansing voor de 2e ronde. Daar wacht de winnaar van de wedstrijd Longa’30 – sc Varsseveld.

O23 Categorie

sv Kilder – vv Ruurlo 3-2, Einde toernooi voor vv Ruurlo O23

Gendringen – ZZC’20 0-2, einde toernooi voor Gendringen O23

HSC’21 JONG – DVV 0-0 (HSC’21 wint na Shoot outs 4-3)