Gouden Schoen voor Stijn Alkema van vv Terborg

TERBORG/ULFT – De Gouden Schoen is de trofee die elk jaar wordt uitgereikt aan de topscorer van één van de voetbalclubs uit de gemeente Oude IJsselstreek. Voor de vijftiende keer organiseerde deze krant (en daarvóór Oude IJsselstreek Vizier) deze competitie. 

Na aan nek-aan-nekrace tot de laatste speeldag wist Stijn Alkema van VV Terborg (rechts) beslag te leggen op de wisselbeker. Deze kreeg de 22-jarige spits uitgereikt van Wouter Mecking van Mecking’s Sportshop in Ulft, die de bokaal sponsort en een mooie waardebon voor de winnaar in petto had voor Alkema.

22 doelpunten wist Stijn Alkema, spits van VV Terborg, afgelopen seizoen te maken. Dat bleek precies genoeg om beslag te leggen op de Gouden Schoen (zie ook voorpagina). Alkema hield zijn concurrenten Wout Blasman (Sportclub Silvolde), Kees van de Pavert en Jesse Vreman (beide SDOUC) achter zich. Toch kijkt hij niet helemaal tevreden terug op de voetbaljaargang.

“Ik had eigenlijk dertig goals moeten maken, vind ik zelf. Maar door verschillende kleine blessures zat dat er niet in. Plus het gegeven dat ik slechts eenmaal per week kan trainen omdat ik in Nijmegen woon.”
Niet snel tevreden zjin: het tekent de winnaarsmentaliteit van Stijn Alkema. De oud-speler van Silvolde en De Graafschap heeft zich fysiek sterkt ontwikkeld. “Ik kom tot mijn recht als aanspeelpunt, maar ook kan ik de bal ophalen.”
Hield Stijn Alkema zelf een bokaal over aan het seizoen, VV Terborg bleef met lege handen achter. De zaterdag vierdeklasser liep de titel – en daarmee rechtstreekse promotie – mis en in de nacompetitie gingen de Terborgenaren kopje onder. “We hebben een heel jong elftal en we wisten vooraf al dat we het in de wedstrijden tegen de topploegen lastig zouden hebben. Ik weet dat we meekunnen op derde klasse niveau en dat maakt het wrang dat we nog een jaar in de vierde klasse moeten uitkomen. Ik heb nog even getwijfeld, maar ik blijf ook komend seizoen bij Terborg. Promotie moet dan maar gebeuren.”

Bericht: Achterhoek Nieuws EDITIE: Oude IJsselstreek