FC Dinxperlo MO15-1 wint met 6-0 en gaat naar de Finale.

Vanavond de 1e Halve Finale tussen de MO15-1 teams van FC Dinxperlo en FC Bergh. Het team uit Dinxperlo was vanavond echt een maatje te groot voor het team van FC Bergh trainer Imre Nijman. Na het laatste fluitsignaal stond de 6-0 eindscore op het scorebord. En de score had echter nog veel hoger kunnen uitvallen, want Dinxperlo-speler Imme Rexwinkel raakte in deze wedstrijd driemaal de lat. Het team van FC Dinxperlo-coach Aline Nederlof staat nu in de finale en heeft een paar kanjers binnen de lijnen lopen, die de basis zijn om op zaterdag 1 juli de hoofdprijs binnen te halen.

Door John van der Kamp

De supporters uit Dinxperlo hadden nauwelijks een zitplaats uitgezocht en de armen konden al omhoog. In het 5 meter gebied weet de behendige Neeltje Stiller de bal met een eenvoudige beweging over de doellijn te schieten (1-0).  Nog geen 5 minuten later de kans op nog een treffer. De rechtervleugel aanvaller van FC Dinxperlo Imme Rexwinkel laat voor de eerste keer haar traptechniek zien. De bal schampt net over de kruising tegen het vangnet aan. Hierna weet de FC Bergh sluitpost Rosalie Reinhoud tweemaal een doelpunt te voorkomen, na goed en attent keeperswerk. Ook verdediger Myrthe Hiddink kan aardig tegen een bal trappen. Haar schot op doel gaat via de keeper van FC Bergh over de lat en levert slechts een corner op.

Dan is het eindelijk raak voor FC Dinxperlo MO15-1. Een fraai doelpunt levert  een 2-0 voorsprong op. De doelpuntenmaker is Imme Rexwinkel, die met bal door het hart van de Berghse verdediging dribbelt en de keepster kansloos laat. Binnen een mum van tijd raakt Rexwinkel tweemaal de lat en blijft een hattrick uit. Toch valt de 3-0 net voor rust. Pem Koskamp, die vanaf de bank was begonnen, haalt haar gram en weet met een strak schot het leder binnen te schieten.

Scheidsrechter Martijn Hooghoff stuurt de teams naar de kleedkamer en de toeschouwers zoeken de gezellige VIOD-kantine op voor een bakkie koffie of thee. In de eerste minuten van het 2e deel wil FC Bergh wat goed maken, maar zodra men het strafschopgebied nadert, verovert de tegenstander de bal. FC Dinxperlo lijkt de vierde treffer te gaan scoren. Ilja Nederlof krijgt een niet te missen kans, maar ziet de bal voorlangs gaan. Een paar minuten later geeft zij Pem Koskamp een kans om te scoren, maar zij laat het deze avond bij dat 1e doelpunt uit de 1e helft. Nog geen 60 tellen later is het dan toch raak. Imme Rexwinkel trapt de bal vanaf de zijkant richting doel. Myrthe Hiddink is er als de kippen bij om op de doellijn de bal het laatste zetje te geven (4-0). Gejuich vanaf de tribune als Ilja Nederlof vijf minuten later toch scoort en de vijfde treffer is een feit (5-0). Wanneer Imme Rexwinkel wederom de lat weet de raken, moet Marlon van Dijk, de doelvrouw van Dinxperlo ’n keer echt ingrijpen en voorkomt hierdoor de eretreffer van FC Bergh.

De wedstrijd hobbelt nu naar het einde en als de klok de 70 minuten aangeeft weet Neeltje Stiller op de valreep het half dozijn vol te maken (6-0). Het laatste fluitsignaal klinkt en de meiden van FC Dinxperlo vallen elkaar juichend in de armen. Chapeau voor het arbitrale trio!

Voor tegenstander FC Bergh MO15-1 ligt op de finaledag een cheque te wachten, voor het behalen van de derde plaats. FC Dinxperlo kan het seizoen op zaterdag 1 juli fantastisch afsluiten als men de finale weet te winnen. a.s. Woensdag is de tegenstander bekend, wanneer de MO15-1 teams van Longa’30 en sv Grol elkaar in de 2e Halve Finale treffen. Wordt vervolgd!