DZC’68 VR1 naar de Finale. O23 team van AZSV gestreden en eervol verloren.

Vanavond op Sportpark Dichteren de 1e Halve Finale om de Achterhoek Cup. De categorie Vrouwenvoetbal trapte af met de wedstrijd tussen de teams DZC’68 VR1 en AZSV VRO23. DZC’68 VR1 won met 3-0 en plaatst zich hierdoor voor de finale. Tegenstander AZSV VRO23 heeft vanavond gestreden en eervol verloren en eindigde hierdoor op de 3e plaats in het Vrouwentoernooi.

door John van der Kamp

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jeroen Sanders en assistenten Marco ten Broeke en Joost Soeter. Zij beschikten vanavond over professionele communicatie  apparatuur. Met de AXIWI headsets en piepvlaggen wist dit drietal deze halve finale met dit draadloos communicatiesysteem voortreffelijk te leiden.

Vooraf was DZC’68 VR1 de grote favoriet en moest waken niet verrast te worden door het talententeam uit Aalten. Bij rust stond de score van 1-0 in het voordeel van DZC’68 op het scorebord na een fraai doelpunt van Jara Hoopman. Na de thee schakelde het team uit Doetinchem een tandje hoger en kwam hierdoor op een 2-0 voorsprong. Nu was Linzy Steketee die scoorde. Het was Nicole Vervoort die de uiteindelijke eindstand van 3-0 op het scorebord bracht.

DZC’68 VR1 door naar de Finale en weet volgende week woensdag 19 april wie de tegenstander is op zaterdag 1 juli. Dan treffen AZSV VR1 en Vorden VR1 elkaar.

Voor het team AZSV VRO23 ligt op 1 juli een cheque klaar voor het behalen van de 3e plaats in dit toernooi.