DZC’68 in slotfase langs DCS. Doetinchem wint van Keijenburgse Boys.

Even leek het erop dat de wedstrijd tussen DZC’68 en DCS Zevenaar door Shoot-Outs een beslissing zou krijgen. Pas in de 89e minuut bracht DZC-aanvaller Gloria Papela zijn team weer op voorsprong, die in de resterende minuten niet meer uit handen werd gegeven. Eerder deze avond had Gloria Papela twee keer gescoord en mag zich met drie treffers dan ook de Man of The Match noemen.

DZC’68 kwam, na een begin met nauwelijks scoringskansen voor beide teams, na 35 minuten op voorsprong. Max Riekel wist het net te vinden (1-0). Dit was tevens de ruststand. Nadat de thuisclub op een tussenstand van 2-0 was gekomen, kwam DCS na 65 minuten terug in de wedstrijd (2-1). De club uit Zevenaar kon maar even genieten van deze treffer, vanaf de aftrap bracht Gloria Papela de marge weer op twee (3-1) en leek DZC’68 de overwinning voor het grijpen te hebben. Toch kwam er onnodig een ommekeer en stond 4 minuten voor tijd een 3-3 gelijke stand op het scorebord en werd vanaf de reservebanken al gedacht aan Shoot-Outs. Gloria Papela had hier waarschijnlijk geen zin in en wist een mooie aanval doeltreffend af te ronden. Met zijn 3e treffer schoot hij DZC’68 naar de 2e ronde (4-3). Voor DCS wacht de herkansing tegen sc Varsseveld.

Aan de andere kant van Doetinchem werd een wedstrijd afgewerkt uit de 2e ronde. Op sportpark De Bezelhorst de clash tussen vv Doetinchem en Keijenburgse Boys. Binnen 10 minuten stond de thuisclub op een 1-0 voorsprong, na een fraai doelpunt van Anderson Toro Mejia. Na rust liep de voorsprong al snel op. De 2-0 kwam op naam van Alper Demiray en nog geen 2 minuten later scoorde Dylan Hendriksen de 3e treffer. Geen vuiltje aan de lucht voor Doetinchem. Robin Stevens van Keijenburgse Boys scoorde uit een strafschop de ere-treffer (3-1). vv Doetinchem zit nu in de wachtkamer voor de loting op 1 december.

Ook deze avond vijf wedstrijden uit de groep met O23 teams. Gendringen O23 won in een leuke wedstrijd nipt met 3-2 van FC Bergh O23. In Aalten won AZSV O23 van SDOUC O23 met 2-0. De O23 teams van Dieren, Lochem en HSC ’21 waren te sterk voor hun tegenstanders en wonnen met ruime cijfers. Voor de O23 teams van Vorden, FC Winterswijk en Varsseveld is het einde toernooi. Voor de winnaars wacht de tussenronde of een directe plaatsing in de Achtste Finale.