Do 15 dec. twee wedstrijden: Wie gaan door naar laatste 16? DCS trekt zich terug.

Donderdag 15 december staan de drie laatste wedstrijden bij de categorie Standaard Heren op het programma. Er zijn nog 3 plaatsen vrij voor de Achtste Finale. Afgelopen dinsdagavond wist AZSV ticket nummer 13 te bemachtigen. De club uit Aalten won na Shoot Outs van titelverdediger SDOUC. De clubs DCS, vv Dieren, DZC’68, FC Winterswijk, sv Grol en VVG’25 gaan de strijd aan voor de overige 3 tickets.

door John van der Kamp

1e klasser FC Winterswijk reist af naar Groenlo. Daar wacht de huidige koploper in de 2e klasse sv Grol. De aftrap is vervroegd naar 19:30 uur. Beide clubs hebben na dit duel een jaarafsluitactiviteit georganiseerd.

In Dieren het duel tussen vv Dieren en VVG’25. Mocht VVG’25 deze wedstrijd weten te winnen, heeft de club uit Gaanderen twee teams bij de laatste 16 zitten. Scheidsrechter Henk Peters geeft om 20:15 uur het beginsignaal.

Wedstrijd nummer drie gaat niet door. 2e klasser DCS heeft zich teruggetrokken. DZC’68 uit Doetinchem plaatst zich hierdoor automatisch naar de laatste 16.

Loting Achtste Finale:

Na afloop van deze 3 wedstrijden zijn de 16 clubs bekend, die in de koeler zitten voor de loting van de Achtste Finale. Op woensdag 11 januari in het nieuwe jaar zal het vervolg bekend worden gemaakt van het verdere verloop van de 11e editie om de Achterhoek Cup.

Speeldata Achterhoek Cup Categorie Standaard Heren:

Achtste Finale: dinsdag 7 en 14 februari

Kwart Finale: dinsdag 7 maart

Halve Finale: dinsdag 9 en 16 mei

Finale: zaterdag 1 juli 2023