Eindelijk is het zover. “De bal gaat ook in de Achterhoek weer rollen”

Op dinsdag 5 oktober start de 10e editie. De “Facility Groep Nederland” Achterhoek Cup trapt af met de categorie Standaard Heren, met de groep belofte teams tot 23 jaar. De 1e speelronde begint om 20 uur en laat direct mooie duels zien. RKZVC O23 uit Zieuwent ontvangt SDOUC O23 uit Ulft en het team van Vorden O23 krijgen de beloften van AZSV O23 uit Aalten op bezoek. De overige 38 standaard heren teams spelen op de dinsdagen 12 en 19 oktober hun eerste wedstrijd, met als absolute uitschieter de confrontatie in Ulft tussen 2e klasser SDOUC en hoofdklasser Spcl. Silvolde. Ook de wedstrijd tussen Vorden en HSC’21 uit Haaksbergen is een interessante affiche. Beide wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 19 oktober. De winnaars uit de 1e ronde plaatsen zich voor het vervolg van het toernooi. De verliezers krijgen via de herkansingsronde de kans om alsnog een plaats in de 2e ronde te realiseren.

De teams uit de categorie Jeugd Onder 15 starten op woensdag 6 oktober met de poulefase. De 20 JO15 teams zijn verdeeld in 5 poules met 4 teams. De 1e speelronde start om 19 uur met o.a. Longa’30 JO15-1, thuis tegen FC Zutphen JO15-1. In Doetinchem ontvangt VIOD JO15-1 het JO15-1 team van sv Grol uit Groenlo en in ’s-Heerenberg staat de wedstrijd tussen de JO15-1 teams tussen FC Bergh en PAX Hengelo op het programma. Naast de 5 poulewinnaars gaat ook de nummer 2 uit poule 3 (na loting) direct door naar de kwartfinale. De overige vier nummers 2 van de andere poules gaan via een tussenronde uitmaken welke 2 teams de kwartfinale gaan aanvullen voor het vervolg van het toernooi.

De categorie Vrouwenvoetbal telt dit jaar 27 teams. Op de valreep heeft het vrouwenteam van sv Varsseveld VR1 zich alsnog ingeschreven. Het toernooi van het vrouwenvoetbal is opgesplitst in 25 teams, die via een poule systeem en een tussenronde gaan uitmaken welke zes teams uiteindelijk in de kwartfinale terecht gaan komen. De twee overige teams, AZSV VR1 en DZC’68 VR1, zijn de hoogst spelende teams op niveau en stromen pas in na de tussenronde. De poulewedstrijden starten op woensdag 13 oktober. De vaste aanvangstijd van het vrouwenvoetbal is om 20 uur.  

Volg de wedstrijden LIVE bij jouw club of raadpleeg via de Achterhoek Cup website op jouw telefoon of laptop/pc de  tussenstanden en uitslagen via onderstaande BUTTON: