Corona Update: Achterhoek Cup stilgelegd


Update donderdag 26 november:
De weken zonder amateurvoetbal kruipen voorbij en er is helaas nog geen zicht op verbetering. Het is de komende tijd afwachten wat de aanpak van het kabinet gaat worden om de besmettingscijfers zo laag mogelijk te houden. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de besluiten van de KNVB omtrent het amateurvoetbal. Op dit moment kunnen wij nog niet zeggen hoe de 9e editie van de Facility Groep Nederland Achterhoek Cup vervolgd kan worden.


Update dinsdag 13 oktober:
Tijdens de persconferentie vanavond heeft de overheid nieuwe forse maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Dit is nodig, omdat afgelopen weken is gebleken dat de eerdere verscherpte maatregelen niet voldoende hebben geholpen.

Voor de Facility Groep Nederland Achterhoek Cup heeft dat grote consequenties. Vanwege het verbieden van wedstrijden in het amateurvoetbal, komen alle categorie├źn binnen de Achterhoek Cup stil te liggen. Alle wedstrijden die gepland staan in de komende weken worden afgelast. Wij hopen dat we in de toekomst een gepaste datum kunnen vinden om deze wedstrijden alsnog te laten spelen en het toernooi op deze manier voort te kunnen zetten. Voor nu volgen wij, zoals altijd, de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Mocht er nieuws zijn over een vervolg van de Achterhoek Cup, laten wij van ons horen!


Update dinsdag 29 september:
Maandagavond 28 september jl. heeft de overheid aangescherpte maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het Coronavirus te beperken. De Achterhoek Cup is zich bewust van de aangescherpte maatregelen en handelt naar de richtlijnen van de overheid en het RIVM. De maatregelen gaan vanaf dinsdagavond 29 september (18.00 uur) in en zullen minimaal drie weken van kracht zijn.

De wedstrijden die gespeeld worden in de Facility Groep Nederland Achterhoek Cup kunnen doorgaan, maar er zijn twee belangrijke zaken waar rekening mee gehouden moet worden:

  • Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn tijdens de wedstrijd
  • De kantine op het sportcomplex blijft gesloten

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan toeschouwer?
– Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.


Het bestuur van de Achterhoek Cup wenst iedereen veel sterkte toe in deze lastige tijd.
Het is een moeilijke periode waar we samen doorheen moeten, blijf gezond!

Categorie├źn: