Achterhoek Cup Corona Update. Herstart toernooi vanaf 18 januari 2022.

Het zal een ieder niet zijn ontgaan. Na het bekend worden van de nieuwe corona richtlijnen afgelopen vrijdag door de regering, mag er voorlopig op amateurniveau na 17 uur niet meer worden getraind en gevoetbald worden.

Door deze nieuwe maatregel heeft de organisatie van de Achterhoek Cup voor de openstaande wedstrijden van de aankomende weken een nieuwe speeldatum vastgesteld. Het toernooi wordt in het nieuwe jaar op dinsdag 18 januari herstart.

Categorie Standaard Heren:

De categorie Standaard Heren heeft nog 11 wedstrijden in te halen. Tien hiervan zijn voor dinsdag 18 januari vastgesteld. Na deze wedstrijden wordt er geloot voor de Tussenronde en Achtste Finale. De tussenronde met vier wedstrijden (4 teams Groep B en 4 teams Groep O23) worden nu op dinsdag 1 februari gespeeld. Ook de wedstrijd uit Groep A (2e Ronde) tussen VIOD tegen de winnaar DVC’26/Vorden is op deze datum vastgesteld.

De Achtste Finale wordt nu op dinsdag 15 februari afgewerkt door de 7 clubs die zijn vrijgeloot van de Tussenronde uit Groep B en de Groep O23, aangevuld met de 4 winnaars uit de Tussenronde. Tevens sluiten hierbij aan de 5 winnaars uit de 2e Ronde Groep A. Totaal zijn dit 16 teams.

Categorie Jeugd Onder 15:

In deze categorie slechts 1 inhaalwedstrijd. Het duel tussen de JO15-1 teams van FC Zutphen en DZC’68 staat nu voor woensdag 19 januari op het programma. De Kwart Finale wedstrijden blijven staan op woensdag 23 februari.

Categorie Vrouwenvoetbal:

Het Vrouwenvoetbal heeft nog 10 poule-wedstrijden in te halen. Acht wedstrijden worden op woensdag 26 januari ingehaald. Van 2 poule-wedstrijden moet nog een geschikte speeldatum worden vastgesteld. Het vervolg, de Knock Out fase, is op woensdag 16 februari.

Met dit herziende speelschema, hoopt de organisatie van de Achterhoek Cup een succesvolle afronding te creëren tot aan alle 6 Halve Finale wedstrijden, die begin april worden gespeeld op Sportpark Dichteren. De Finale dag is op zaterdag 25 juni 2022.

.