AZSV VR1 laat zich niet verrassen en wint met 4-0 van Vorden VR1. Nu finale tegen DZC’68 VR1

De finale bij de categorie Vrouwenvoetbal wordt een kopie van de finale van het afgelopen jaar. AZSV VR1 uit Aalten liet zich vanavond door het vrouwenteam uit Vorden niet verrassen en stond bij rust al met 3-0 voor. Direct na rust schoot AZSV-captain Judith Westervelt van afstand de 4-0 binnen en was de wedstrijd definitief beslist. Op zaterdag 1 juli wacht de finale tegen DZC’68 VR1, dat zich vorige week als 1e club wist te plaatsen voor de finale bij de vrouwen, na een 3-0 overwinning op AZSV VRO23.

door John van der Kamp

Het publiek zag in de eerste helft een oppermachtig AZSV, dat via Judith Westervelt veel kansjes wist te creëren. Toch kwam het scoren van doelpunten moeizaam op gang. In de 17e minuut scoort AZSV het openingsdoelpunt. Vanaf de tribune leek het erop, dat uit een buitenspelsituatie de aanval werd voortgezet, maar scheidsrechter Julia Vermeer laat AZSV in balbezit en Merel ter Haar weet de scoringskans te benutten (1-0). Even later een mooi kopkans voor de nummer 4 van AZSV. Laura te Paske kopt uit een voorzet de bal net naast het doel. Opvallend was in het 1e half uur, dat Vorden-keepster Tess Hietbrink het voortreffelijk deed en diverse keren een sta in de weg was en daarmee doelpunten wist te voorkomen. In het begin van de wedstrijd nam zij een afstandschot op de vuisten en had enig geluk bij een schot van afstand van Judith Westervelt, dat vol op de paal terecht kwam. Even veerde de supporters uit Vorden op, nadat zich een scoringskans voordeed, maar tot scoren kwam het team van Vorden-trainer Erik Oldenhave niet. Dat doet AZSV vijf minuten voor rust wel. Het is Nienke Huinink die een corner binnen weet te koppen (2-0).  In blessuretijd komt AZSV zelfs op een riante 3-0 voorsprong. Vanuit het middenveld wordt Judith Westervelt aangespeeld. Vorden-keepster Tess Hietbrink komt nog wel uit haar doel gerend, maar moet toekijken hoe Judith Westervelt de bal langs haar heen schiet en de bal in het verlaten doel ziet verdwijnen. Hierna stuurt scheidsrechter Julia Vermeer de teams naar de kleedkamer.

In de 2e helft wordt nog eenmaal gescoord. Vanuit een slim uitgespeelde corner weet Judith Westervelt vanaf afstand zowel keepster Hietbrink als een paar speelsters van Vorden VR1 te verrassen. Het mooie schot verdwijnt tegen de touwen(4-0). Aanvaller Marée Oplaat van Vorden probeert het ook een keer van afstand, maar haar doelpoging gaat naast het doel. Tot aan het eindsignaal krijgt AZSV VR1 nog een paar kansjes om de eindstand groter te laten uitvallen, maar er wordt niet meer gescoord.

AZSV VR1 wint met 4-0 van Vorden VR1 en staat wederom in de finale om de Achterhoek Cup. Het vrouwenteam uit Vorden, dat zich vooral in het 1e half uur kranig verweerde, kan terugkijken op een geslaagd toernooi en eindigt op de 3e plaats. Goed voor een cadeaucheque.

De halve finales om de Achterhoek Cup gaat verder op dinsdag 9 mei. Dan de 1e halve finale bij de categorie Standaard Heren tussen VIOD en sv Grol.