AZSV VR 1 pakken na kampioenschap en beker, ook de Achterhoek Cup. De MO23 talenten van De Graafschap nemen genoegen met “zilver”.

Het vrouwenteam van AZSV uit Aalten heeft dit seizoen alle prijzen weten te bemachtigen. Naast het binnenhalen van de titel in de 1e klasse en het winnen van de KNVB-beker, heeft dit team ook de Achterhoek Cup weten te winnen. In de finale werd De Graafschap/MVVA MO23-1 met 3-0 verslagen. Geen moment is de overwinning in gevaar geweest. Alleen in het eerste kwartier van de finale werd het team van trainer Dennis Teunissen het moeilijk gemaakt. Maar toen eenmaal de voorsprong op het scorebord stond dicteerde de vrouwen uit Aalten de resterende speeltijd van deze finale.

door John van der Kamp

De finale bij het Vrouwenvoetbal had dit jaar een verrassende finalist. Het talententeam van De Graafschap/MVVA MO23-1 wist in de halve finale titelverdediger DZC’68 VR1 te verslaan en mocht het in de eindstrijd opnemen tegen het VR1 team van AZSV uit Aalten, dat naast het kampioenschap en het winnen van de beker, ook haar zinnen had gezet om de Achterhoek Cup te winnen. En met een duidelijke 3-0 overwinning slaagde het team van trainer Dennis Teunissen daarin. In de beginfase was De Graafschap/MVVA MO23-1 de bovenliggende partij, maar het eerste wapenfeit was voor AZSV-speelster Yvana Roessink, die echter haar kans voorbij liet gaan.

In de 43e minuut dan eindelijk de openingstreffer in dit duel voor het sterker wordende AZSV. Het is Elisa Harbers, die een foutje van keeper Ella Kers aftroeft (1-0). Na dit doelpunt is de overwinning van AZSV VR1 geen moment in gevaar geweest. De Graafschap kreeg in de eerste helft nauwelijks wat kansen. Wel had Zoey Verheij net voor rust de gelijkmaker op de schoen, maar de bal ging voorlangs het doel van doelvrouw Maud Houwers, die voor de finale onder de lat stond.

In de 2e helft brengt De Graafschap-trainer Twan Meerdink twee verse speelsters in om de gelijkmaker te forceren. Maar tot scoren komt de blauw-witte formatie niet. Dat lukt Merel ter Haar namens AZSV wel. Met een fraai afstandsschot weet zij Ella Kers te passeren. Haar afstandsschot verdwijnt aan de goede kant van de paal onhoudbaar binnen (2-0). Als dan na een uur spelen AZSV wederom weet te scoren is de wedstrijd beslist. AZSV-aanvaller Yvana Roessink staat op de goede plek en scoort met een simpel intikkertje de 3-0. AZSV VR1 wint de Achterhoek Cup en heeft haar doel bereikt. De derde prijs in één seizoen is binnen. Een uitzonderlijke prestatie. Chapeau! De Graafschap/MVVA MO23-1 pakt “Zilver”. De medailles wordent uitgereikt door Ricardo te Beest van de organisatie “Sportief Opgewekt”. Deze organisatie ondersteunt iedere voetbalclub met o.a. tegemoetkoming van energiekosten en adviseren in duurzaamheid. Joost Jetten van Adidas heeft voor de finalisten nog een extra prijs. Ook zij ontvangen van de Achterhoek Cup sponsor 2 tickets van Ajax en een gesigneerde EK bal of shirt. Beide clubs ontvangen van Achterhoek Cup penningmeester Erwin Alofs een cheque. Tot slot het mooiste moment na iedere finale, de uitreiking van de wisselbeker. Ricardo te Beest laat zich vergezellen door de staf van het team uit Aalten en overhandigt de beker aan AZSV-aanvoerder Marijke Somsen. Proficiat!   

 

Categorie Vrouwenvoetbal:

AZSV VR1 – De Graafschap/MVVA MO23-1   3-0 (1-0)

  • 43’  Elisa Harbers (AZSV VR1) 1-0
  • Rust
  • 53’ Merel ter Haar (AZSV VR1) 2-0
  • 60’ Yvana Roessink (AZSV VR1) 3-0

Scheidsrechter: Ali Chakir, Assistent-Scheidsrechters: Erno Hannink en Reinier Wissing, 4e Official: Julia Vermeer

 

  • Tekst: John van der Kamp, Achterhoek Cup
  • Foto: Damian Piekaar
  • VIDEO registratie USPORTFOR, Automatische Sport Broadcasting Systeem