AZSV schakelt titelverdediger SDOUC uit na Shoot Outs

Shoot Outs brachten de beslissing dinsdagavond op Sportpark De IJsselweide bij de Achterhoek Cup wedstrijd in de 2e ronde tussen SDOUC en AZSV. Na de reguliere speeltijd stond de eindstand van 1-1 op het scorebord. AZSV uit Aalten nam de Shoot Outs beter (5-6) en plaatst zich hierdoor voor de Achtste Finale.

door John van der Kamp

Beide clubs waren aan elkaar gewaagd in Ulft en lang bleef de 0-0 tussenstand op het scorebord staan. Tot aan de 41e minuut. Chris Verheul scoorde namens AZSV de openingstreffer (0-1) en met deze stand werden beide teams even later door scheidsrechter Joost Soeter naar de kleedkamers gestuurd voor de rust.

Direct na de rust ging de thuisclub op zoek naar de gelijkmaker. In de 67e minuut konden de armen eindelijk omhoog bij de thuisclub. Luuk Geerts zette zijn naam onder deze gelijkmaker (1-1). In het restant van de wedstrijd kregen beide clubs nog mogelijkheden om voor het eindsignaal de wedstrijd te beslissen. Toch bleef het bij de 1-1 eindstand en maakten SDOUC en AZSV zich op voor de Shoot Outs.

De bezoekers uit Aalten wisten deze reeks uiteindelijk met 6-5 te winnen en plaatst zich voor de Achtste Finale. Voor titelverdediger SDOUC is het einde toernooi. Een schrale troost is dat het team SDOUC O23 zich wel heeft weten te kwalificeren bij de laatste 16. De loting is op woensdag 11 januari.