AZSV en Reünie JO15 winnaars Achterhoek Cup 2018-2019

AZSV Aalten en Reünie JO15 zijn de winnaars van de 7e editie van de Seesing Personeel Achterhoek Cup. Op Sportpark Dichteren wisten deze ploegen afgelopen zaterdag (22 juni 2019) de finale te winnen van DZC’68 en SP Lochem JO15. Na afloop van de wedstrijd namen zij de mooie Achterhoek Cup (wissel)beker in ontvangst. Ook VVG’25 werd zaterdag in het zonnetje gezet. Zij werden door de scheidsrechtersvereniging Doetinchem e.o. (SDO) verkozen tot meest sportieve ploeg van het toernooi en gingen met de Fair Play Cup naar huis.

Reünie JO15 – SP Lochem JO15   4-0 (ruststand: 0-0)
Rond 14.55 uur kwamen beide teams het veld op onder luid applaus van de vele meegereisde toeschouwers. Met spandoeken achter beide goals werd de wedstrijd om 15.00 uur afgetrapt onder leiding van Jesper Sanders. De wedstrijd komt langzaam op gang en het spel golft op en neer. In de 20e minuut is de eerst echt grote kans van de wedstrijd. Lochem JO15 krijgt een vrije trap net voorbij de middenlijn. Wessel Aarts geeft de bal voor en Milan Pruiksma tikt de bal richting het doel. Keeper Sam Mobbs van Reünie JO15 keert de bal goed en zo blijft het 0-0. Eind eerste helft volgen er een aantal kansen voor Lochem JO15. Jilles Schooltink kopt uit een corner de bal naast het doel en 3 minuten later krijgt Jesse Drabbe een grote kans om 1-0 te maken. Van dichtbij schiet hij de bal echter niet hard genoeg in, Jilles Schooltink kan uit de rebound vanaf de rand van de 16 nogmaals schieten, maar keeper Sam Mobbs van Reünie JO15 staat goed op zijn lijn.

Reünie JO15 trapt af voor het begin van de tweede helft en gaat meteen in de aanval. Ze krijgen een vrije trap die scherp wordt voorgegeven door Koen Horst. Bram Bouwman en Aanvoerder Justin van Lochem missen de bal waardoor hij rakelings voorlangs gaat. Eén minuut later (38e minuut) krijgt Glenn Veenstra een kans, maar hij schiet de bal ruim naast het doel. In de 40e minuut komt Reünie JO15 op een 1-0 voorsprong door Daan Bruggink . Hij schiet een vrije trap rechtstreeks in het doel achter Lochem-doelman Ruben Helbers. Lochem JO15 wil na dit doelpunt meteen wat terug doen. Cas de Jonge heeft een goede actie in huis langs de lijn en geeft de bal voor het doel, maar Jimme Mol raakt de bal niet goed. In de 57e minuut laat keeper Ruben Helbers van Lochem JO15 de bal los waardoor Glenn Veenstra van dichtbij kan binnen tikken: 2-0 . In de minuten hierna krijgt Lochem JO15 mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Wilmer van der Giessen schiet op goal en ook Jules Franssen probeert het, maar keeper Sam Mobbs van Reünie is de sta in de weg. In de 66e minuut komt Reünie JO15 op 3-0 door wederom een vrije trap van Daan Bruggink . Drie minuten later wordt de eindstand bepaald op 4-0 . Aanvoerder Justin van Lochem heeft een goede individuele actie in huis en schiet de bal in de lange hoek achter keeper Ruben Helbers. Niet veel later fluit scheidsrechter Jesper Sanders voor de laatste maal. VV Reünie JO15 is de winnaar van de Seesing Personeel Achterhoek Cup seizoen 2018-2019.

AZSV Aalten – DZC’68   *1-1 (ruststand: 1-1)
Op een goed gevuld Sportpark Dichteren in Doetinchem werd er om 18.30 uur onder leiding van Hans Kok afgetrapt bij de finale van de Standaard Heren. In de 4e minuut van de wedstrijd is de eerste kans meteen raak en komt DZC’68 op 0-1 door een doelpunt van aanvoerder Nick Abbink . Hij kopt de bal binnen uit een corner. AZSV neemt daarna het initiatief en wil de gelijkmaker scoren. In de 6e minuut schiet Kars Vierwind van buiten de zestien meter op doel, maar zijn poging vliegt net over. Vijf minuten later is er een goede aanval van AZSV en probeert Niek te Veluwe het van afstand, maar zijn bal kan makkelijk gepakt worden door keeper Job Tadema van DZC’68. In de 13e minuut wordt er in het zestienmetergebied een overtreding gemaakt op Robbin Thuss van AZSV en hij benut daarna zelf de strafschop: 1-1 . Beide teams blijven kansen creëren. Robbin Thuss van AZSV raakt de paal en Tolgahan Yayla van DZC’68 schiet de bal over na een goed uitgespeelde counter. Vlak voor rust krijgt AZSV een vrije trap net buiten de zestien. Max Jansen schiet de bal in de verre hoek, maar Job Tadema kan met een goede reactie de bal keren. De spelers gaan de kleedkamer in bij een ruststand van 1-1.

In de tweede helft ging de gelijkopgaande wedstrijd verder met kansen voor beide ploegen. Begin tweede helft schieten Kars Vierwind van AZSV en Meron Zehaye van DZC’68 de bal over het doel. DZC’68 blijft aanzetten en in de 61e minuut schiet Fabian Mensah de bal van binnen de zestien in de korte hoek, maar keeper Jasper te Kolste van AZSV kan de bal klemvast pakken. Twee minuten later krijgt DZC’68 een vrije trap, een inzet van Nick Abbink wordt van richting veranderd en hobbelt net naast. In de allerlaatste tel van de wedstrijd schiet Kars Vierwind nog één keer op doel. Zijn bal schampt de lat en gaat over. De stand blijft 1-1 en shoot-outs moeten de beslissing brengen.

Namens DZC’68 missen Nick Abbink en Rutger Ebbers hun shoot-out, voor AZSV scoren Niek te Veluwe en Yeftha Nyamsangya waardoor AZSV 2-0 voor komt. Daarna gaat het gelijk op. Thomas Kleinlugtebeld schiet raak net als Sjoerd te Boekhorst: 3-1. Meron Zehaye maakt ook geen fout (3-2) en daarna is het aan Kars Vierwind om het af te maken. Hij heeft zijn zenuwen onder controle en zo wint AZSV Aalten de Seesing Personeel Achterhoek Cup seizoen 2018-2019 met 4-2 in shoot-outs van DZC’68.

De organisatie van de Seesing Personeel Achterhoek Cup bedankt iedereen die de 7e editie tot een succes heeft gemaakt. Dit was tevens het laatste jaar dat Seesing Personeel als hoofdsponsor bij het toernooi betrokken was; zij gaan verder als subsponsor. Stichting Achterhoek Cup verwelkomt Facility Groep Nederland als nieuwe hoofdsponsor.