Angerlo V, FC Dinxperlo en Lochem O23 naar Achtste Finale. Voor FC Winterswijk en VVG’25 wacht 2e ronde.

De teams VIOD, sc Varsseveld O23 en DVV O23 hebben vanavond gezelschap gekregen van FC Dinxperlo, Angerlo Vooruit en SP Lochem O23. Deze 6 teams zijn geplaatst voor de Achtste Finale. FC Winterswijk en VVG’25 hebben de herkansingsronde overleefd en zijn door naar de 2e ronde. FC Winterswijk speelt in Groenlo tegen sv Grol, VVG’25 reist op 6 december af naar vv Dieren.

door John van der Kamp

Angerlo Vooruit – Keijenburgse Boys 7-1 (4-0)

In Angerlo vanavond 8 doelpunten. De thuisclub ging succesvol van start en stond door doelpunten van Ryan Baart en Francis Hirwa binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong. Voor rust werd de voorsprong verdubbeld: Youp van Uum 3-0 en Rick Schrader 4-0 scoorden voor de thuisclub. Direct na rust scoorde Keijenburgse Boys haar enige treffer door Lars Menting (4-1). Hierna bracht Timo Staring de stand op 5-1. De 16-jarige Beau Witjes scoorde de laatste twee doelpunten van deze wedstrijd en zette daarmee de 7-1 eindstand op het scorebord. De Achtste Finale is bereikt door het team van Angerlo Vooruit. Keijenburgse Boys kan ondanks de nederlaag van vanavond terugkijken op een goede prestatie. (zie de wedstrijdfoto’s hieronder van Fotograaf Robert Wonnink)

FC Dinxperlo – FC Winterswijk (zat) 7-2 (4-0)

Ook op sportpark ’t Welink in Dinxperlo een doelpuntrijk duel. Bij rust stond 3e klasser FC Dinxperlo al met 4-0 voor. Direct na rust werd de 5-0 gescoord en stond na 90 minuten de 7-2 eindstand op het scorebord. Voor FC Winterswijk (zaterdag) is het einde toernooi. FC Dinxperlo in de koeler bij de laatste 16, tijdens de loting op woensdag 11 januari.

Spcl. Lochem O23 – VIOS Beltrum O23 3-2.

Het team Spcl. Lochem O23 van trainer Michiel Brunshorst is er in geslaagd om de laatste 16 te bereiken. Thuis werd VIOS Beltrum nipt met 3-2 verslagen. Voor VIOS Beltrum coach Michel Ballast is het einde toernooi.

VVG’25 – RKZVC 4-1 (0-1)

2e Klasser VVG’25 uit Gaanderen is erin geslaagd om 4e divisionist RKZVC uit het toernooi te wippen. De gasten uit Zieuwent begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen op voorsprong door een doelpunt van Thijs van Ostaijen (0-1). Direct na rust kwam VVG’25 langszij (1-1). Het zat RKZVC niet mee hierna, want via een klutsbal viel de bal achter RKZVC doelman Joël Paijers (2-1). Na slecht uitverdedigen werd het zelfs 3-1 in het voordeel van VVG’25. Kort voor tijd viel de beslissing, nadat de bal te kort op de doelman van RKZVC werd teruggespeeld. Deze werd onderschept door VVG’25 en koelbloedig afgerond (4-1). In de 2e ronde speelt VVG’25 op 6 december uit tegen vv Dieren. De Achterhoek Cup wenst RKZVC veel succes toe in de competitie.

FC Winterswijk – sc Varsseveld 3-1 (2-0)

De thuisclub, 1e klasser FC Winterswijk, boekte de laatste weken goede resultaten en deze lijn werd vanavond tegen sc Varsseveld voortgezet. In de 20e minuut viel de 1e treffer en nog voor rust werd de voorsprong verdubbel (2-0).  sc Varsseveld kreeg na rust wel weer wat hoop, nadat Cas Kemperman tegen had gescoord (2-1). Drie minuten voor tijd viel uiteindelijk de beslissing. Geen Shoot -Outs maar een 3-1 nederlaag voor 2e klasser sc Varsseveld. Vorig jaar nog de finalist, ditmaal vroegtijdig einde toernooi. De tegenstander van FC Winterswijk in de 2e ronde wordt sv Grol. Deze wedstrijd wordt op 6 december in Groenlo gespeeld.

Wedstrijdfoto’s: Angerlo Vooruit – Keijenburgse Boys                                  Foto’s:  Robert Wonnink
Video afspelen