3e Internationale Tijmen Toernooi O15

“Iedereen doet mee”

Het in 2020 opgerichte fonds ‘Tijmen voor het goede doel’ heeft het motto ‘Iedereen doet mee’. De baten van het toernooi komen, geheel in de geest van Tijmen, ten goede aan kinderen die het wat minder hebben. Jongeren die wel willen, maar niet kunnen sporten. Simpelweg omdat hun ouders het geld niet hebben of niet stimuleren.

Jaarlijks Internationale Tijmen Toernooi O15

Jaarlijks wordt het Internationale Tijmen Toernooi O15 georganiseerd. Met een sterk deelnemersveld wordt op de velden van FC Bergh gestreden om de Internationale Tijmen Wisselbeker.

Het internationale Tijmen Toernooi O15 is een eerbetoon aan de in 2018 omgekomen Tijmen Steenbergen (13). De tiener voetbalde in een jeugdteam van FC Bergh en kwam tijdens een wedstrijd met leeftijdgenoten van vv Dieren ongelukkig in botsing met een tegenstander en overleed.

Het Tijmen Toernooi werd in 2019 voor het eerst gehouden. De editie van 2020 ging vanwege het coronavirus niet door, maar afgelopen jaar vond de tweede editie plaats en werd Borussia Dortmund winnaar door Ajax in de finale met 1-0 te verslaan.

Het Tijmen Toernooi voor voetballers tot 15 jaar wordt dit jaar op zaterdag 20 augustus op de velden van FC Bergh in ’s-Heerenberg gehouden. Er nemen acht profclubs uit drie landen aan deel.

De Duitse winnaar is dit jaar op zaterdag 20 augustus niet van de partij en ook Ajax doet niet mee. De organisatie is er wel in geslaagd om drie andere clubs uit Duitsland te strikken: Borussia Mönchengladbach, Bayer 04 Leverkusen en Fortuna Düsseldorf komen volgende maand naar sportpark Marinus van Rooijen in ’s-Heerenberg.

 

Uit Nederland geven FC Twente/Heracles, SC Heerenveen en De Graafschap met hun O15-teams acte de présence, terwijl België met de clubs KRC Genk en KAS Eupen is vertegenwoordigd.

Op 20 augustus wordt er om 10.45 uur begonnen met de poulewedstrijden Bayer Leverkusen-FC Twente/Heracles en KAS Eupen-De Graafschap. De halve finales worden om 15.35 uur afgewerkt, terwijl de finale van de derde editie van het Tijmen Toernooi om 16.45 uur op het programma staat. De prijsuitreiking vindt direct na de finale plaats.

Poule-indeling Tijmen Toernooi.

Poule A: Bayer 04 Leverkusen, FC Twente/Heracles, KAS Eupen, De Graafschap.

Poule B: Borussia Mönchengladbach, SC Heerenveen, Fortuna Düsseldorf, KRC Genk.

Tijmen stond open voor iedereen. Een verbinder. Nooit sloot Tijmen iemand uit.

Historie

Op 1 september 2018 kwam Tijmen, tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen, als invalkeeper ongelukkig in botsing met een tegenstander. Helaas heeft Tijmen dat ongeval niet overleefd. Een onwerkelijke gebeurtenis. Heel het land en ver daarbuiten leefden mee. Maar veel belangrijker, de lokale gemeenschap in Montferland is Tijmen nooit vergeten. Op initiatief van Nancy en Jurgen Egberts, die goed bevriend zijn met voetbalfanaat Piko Gertzen, is het idee geopperd een internationaal herinneringstoernooi te organiseren. Samen met de hulp van diverse geweldige leden van FC Bergh wordt ieder jaar het prachtige Internationale Tijmen Toernooi mogelijk gemaakt.

Tijdens het toernooi wordt geld ingezameld voor het Goede Doel. Tijmen gaf om iedereen, sloot niemand uit. Zo stond Tijmen in het leven. Vandaar het motto: ‘Iedereen doet mee’.

De opbrengsten worden ingezet om kansarme kinderen mee te laten sporten en spelen.

Wij zijn ongelooflijk dankbaar dat dit door jullie mogelijk wordt gemaakt en boven alles, zo leeft Tijmen voort!

De ouders, familie en vrienden van Tijmen

Het zijn er meer dan u vermoedt. 1 op de 10 kinderen in Nederland leeft in armoede. Kinderen die ook willen mee doen.
Voor die jonge sporters wil “Tijmen voor het goede doel” er zijn.