Spcl. Lochem O15 maakt het favoriet DZC`68 goed lastig

Op papier leek  DZC`68 O15 de grote favoriet in de 2e Halve Finale tegen Spcl. Lochem O15. Pas in extra tijd kwam het team van DZC`68 trainer Paul Rijks echter langszij, nadat Spcl. Lochem geheel verdiend de 0-2 achterstand tot een gelijke stand had omgebogen. Al voor rust liet Spcl. Lochem (kampioen in de 1e klasse) zien niet kansloos te zijn tegen de ongeslagen kampioen uit de 3e Divisie DZC `68. Uiteindelijk trok DZC`68 toch de overwinning naar zich toe en speelt op zaterdag 10 juni om 15:00 uur de Finale tegen Warnveldse Boys O15.

DZC`68 mag blij zijn dat scheidsrechter Jesper Sanders na 20 minuten spelen bij ’n 0-0 stand de handsbal van keeper Luuk Nieswand over het hoofd heeft gezien, anders had men met 10 man verder moeten spelen en was het verloop van deze wedstrijd misschien anders geweest. Spcl. Lochem spits Melle de Bie kon met de bal halverwege de DZC`68 helft alleen op het doel afgaan. Inmiddels was de sluitpost van DZC`68 Luuk Nieswand buiten zijn strafschopgebied gekomen en onderschepte de opstuitende bal met 2 handen. Lochem speler Melle de Bie kwam hierna in botsing met de keeper en zag dat de leidsman de wedstrijd gewoon door liet gaan. DZC`68 komt met de schrik vrij en zoekt direct weer de aanval op en komt een paar minuten later via een counter op voorsprong. Een afvallende bal wordt van dichtbij door Mohamed Abdi Wali langs de Lochemse keeper Ryan Beumer geschoten (0-1).

Hierna breekt een fase aan dat underdog Spcl. Lochem laat zien niet kansloos te zijn en is op zoek naar de gelijkmaker. DZC speler Jaimy Lorsé krijgt een gele kaart voorgetoverd en moet 10 minuten naar de kant. Spcl. Lochem ziet nu dat hun tegenstander achteruit gaat en krijgt een paar minuten voor rust tot 2 maal toe een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Thomas Meurs mag tot aan de achterlijn zijn dribbel voortzetten, maar zijn voorzet wordt niet verzilverd. Doelman Nieswand weet het leder tot corner te verwerken. Uit deze corner kopt Ties van Gelder de bal net naast het doel, de kans op de gelijkmaker is voorbij en de teams gaan met ’n 0-1 stand rusten.

DZC`68 trainer Paul Rijks grijpt tijdens de rust in en brengt Colin de Groot in het veld en ziet dat zijn team in de 2e helft de draad weer goed oppakt en kansen creëert. Een volley van Bion Verhoeven, na ’n corner, verdwijnt net naast het doel en DZC spits Cem Duman krijgt een niet te missen kans. Een voorzet van zijn medespeler Emir Tuncok wordt door Duman niet voldoende geraakt en de bal hobbelt naast het doel. In de 45e minuut laat Spcl. Lochem trainer Eddo Siebelink 3 verse spelers opdraven. Luc van den Heuvel, Thijs Bouma en Jort Siebelink moeten het tij keren voor zijn team. Ook DZC`68 brengt namens Lars Nuruwé een nieuwe speler in en even later moet ook Michel Driever zijn trainingsjack uitdoen.

Nadat Lochem keeper Ryan Beumer met een spectaculaire redding zijn team op de been houdt, valt een minuut later toch de 2e DZC`68 treffer. DZC aanvaller Cem Duman weet listig de bal binnen te schieten (0-2). Is de wedstrijd beslist? Nee zeker niet, want na 4 minuten scoort Spcl. Lochem tegen en is weer terug in de wedstrijd. Melle de Bie weet zijn hoofd goed tegen de bal aan te zetten en ziet de bal tegen het net krullen (1-2). Na de drinkpauze moet DZC`68 opnieuw met 10 man verder. Nu is het Baran Onal die geel krijgt en 10 minuten lang over zijn zonde mag nadenken. Als DZC`68 speler Mohamed Abdi Wali een unieke kans laat liggen om de marge weer op twee te zetten, valt 2 minuten laten de verdiende gelijkmaker aan de andere kant. Vanaf een metertje of 20 schiet Spcl. Lochem aanvoerder Joost Siebelink een vrije trap over de muur tegen de lat aan. Tot verbijstering van de DZC aanhang valt de bal via de rug van hun doelman het doel in en komt Spcl. Lochem op gelijke hoogte (2-2).

Komt er nog een winnaar of krijgen we Shoot Outs? De slotfase gaat in met vele blessure behandelingen aan de kant van DZC`68, die het beste eraf schijnt te hebben. Toch weet DZC`68 ver in blessuretijd de winnende treffer te scoren (2-3) en lijkt Spcl. Lochem (dat ook nog een tijdstraf krijgt opgelegd) met lege handen te komen te staan. Dan volgt het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jesper Sanders en gaan de armen bij DZC`68 omhoog. De finale is bereikt, al is het wat moeizamer gegaan dan men van te voren had verwacht. Voor verliezer Spcl. Lochem ligt tijdens de prijsuitreiking op 10 juni een cheque van € 150,= te wachten.

door John van der Kamp

DZC 68 Onder 15 2017

JO15-1_2016_2017 lochem

 

© 2018 Achterhoek Cup