Fair Play Cup voor vv Ruurlo, Kanjers voor Kanjers ontvangt donatie van € 1000,=

Tijdens de Finale dag op zaterdag 10 juni j.l. werd ook de Fair Play Cup uitgereikt. De Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken bepaalt tijdens iedere editie wie deze prijs in ontvangst mag nemen. De clubs worden beoordeeld tijdens de voorrondes. Uit handen van SDO voorzitter Emiel Stienezen en SDO bestuursleden Marcel van Huet en Gerard de Graaf werd de beker overhandigd aan de teamleider van vv Ruurlo 1 Henk Stegeman.

naamloos (63 van 411)

 

 

Voor de Stichting Kanjers voor Kanjers lag afgelopen zaterdag een donatie klaar van € 1000,=. Achterhoek Cup voorzitter Anton Seggelinck overhandigde aan het team van de stichting Kanjers voor Kanjers  (vlnr Rene Wellink, Sabine Hoitink, Peter Hulshorst en Miranda Hulshorst) de cheque  van € 1000,=.

naamloos (240 van 411)

 

Sporten is belangrijk
Sport en spel is belangrijk voor ieder mens. Het draagt bij aan een goede gezondheid. Voor kinderen heeft het verder een positieve uitwerking op ontwikkeling en ontplooiing, zowel mentaal als fysiek. Bij groepssporten en spel levert de teamgeest een belangrijke bijdrage aan de algemene acceptatie en voorkoming van uitsluiting van het kind in het dagelijks leven. Het kind krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen.

Spel draagt bij aan de algemene ontwikkeling
Spel is elke lichamelijke activiteit waaraan je plezier beleefd en waar je aan deel kunt nemen. Buiten de positieve uitwerking op het fysieke gestel (opbouw van vaardigheden) is het goed voor de emotionele ontwikkeling. Door te leren omgaan met teamgenoten en tegenstanders en het ‘winnen en verliezen’, krijgt het kind meer zelfrespect, zelfvertrouwen én vertrouwen in anderen.

Kanjers voor Kanjers zet zich in voor het welzijn van kinderen in de Achterhoek, in het bijzonder rond sport en spel. Kinderen die niet in staat zijn om sport en spel op een goede manier te beleven: minder bedeelde, zieke en/of gehandicapte kinderen. Voor deze kinderen wil de stichting een oplossing zoeken, zodat sport en spel ook voor deze kinderen (weer) tot de mogelijkheden behoort.

Meer weten over de stichting? Bezoek www.kanjersvoorkanjers.nl.

naamloos (243 van 411)

 

KLIK HIER: foto’s Fair Play Cup uitreiking en Overhandiging aan Kanjers voor Kanjers

 

 

door John van der Kamp

Organisatie Seesing Personeel Achterhoek Cup

reageren?  Email [klik hier]

© 2018 Achterhoek Cup