Achterhoek Cup voor FC Gelre VR1, DZC`68 O15 en AZSV Aalten

FC Gelre VR1, DZC`68 O15 en AZSV zijn de winnaars van de 5e editie om de Seesing Personeel Achterhoek Cup. Op ’n zonnig Sportpark Dichteren wisten afgelopen zaterdag deze teams de finale tot winst om te zetten. De wisselbekers pronken nu een jaar lang op het sportcomplex van deze verenigingen. De inschrijving van de 6e editie is inmiddels gestart. Op vrijdag 25 augustus is de loting.

Witkampers VR1 – FC Gelre VR1   2-4 (0-2)

De finaledag van de 5e de editie begon met de Finale bij het Vrouwenvoetbal. Eerder had FC Gelre deze titel al drie keer weten te winnen. Ook tegenstander Witkampers uit Laren kon FC Gelre geen pootje lichten. Ondanks een goed begin van de wedstrijd, waar Witkampers de bovenliggende partij was en kansjes kreeg om de score te openen, was het FC Gelre die in de 33e minuut via Tjitske Rijntjes op voorsprong kwam (0-1). Nog voor rust schoot Laura Wanders de 2e treffer voor FC Gelre binnen (0-2).  In de 2e helft kwam Witkampers door een doelpunt van Carmen Wijnbergen (1-2) terug in de wedstrijd, maar moest al snel toezien dat FC Gelre uitliep naar 1-4 (2x Laura Wanders). Monique Bartelds scoorde voor Witkampers 8 minuten voor tijd nog wel tegen (2-4), maar de zege van FC Gelre kwam niet meer in gevaar en won voor de 4e keer op rij de Achterhoek Cup.

KLIK HIER: foto’s Finale 2017 Vrouwenvoetbal

 

DZC`68 O15 – Warnsveldse Boys O15   3-0 (2-0)

De wisselbeker bij de categorie Jeugd Onder 15 werd een prooi voor DZC`68 O15. Dit team had al een succesvol seizoen erop zitten en werd ongeslagen kampioen in de 3e Divisie. Tegenstander Warnsveldse Boys O15  was zeker niet minder in de eerste helft van deze finale en gaf goed partij, maar moest toezien dat DZC spits Cem Duman in de 25e minuut een vrije kans koelbloedig afstrafte (1-0). Op slag van rust werd het zelfs nog 2-0 door Mohamed Abdi, die van dichtbij de bal achter de goede Warnsveldse Boys doelman Jesper Kaslander schoot. Direct na rust leek de wedstrijd al beslist door het 2e doelpunt van Cem Duman, waardoor de tussenstand van 3-0 op het scorebord kwam te staan. Hier bleef het ook bij, ondanks Warnsveldse Boys nog een goede kans kreeg om de eretreffer te laten aantekenen. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michel Salemink werd door DZC 68 met groot gejuich ontvangen. Tegenstander Warnsveldse Boys kon met opgeheven hoofd de medaille ophalen bij de organisatie, want zij konden terug kijken naar een toernooi met goede uitslagen.

KLIK HIER: foto’s Finale 2017 Jeugd Onder 15 (Achterhoek Cup)

KLIK HIER: foto’s Finale 2017 Jeugd Onder 15 (Het Gelderse Voetbal)

 

AZSV – Concordia Wehl   6-3 (3-1)

Dit jaar een Finale bij de categorie Standaard Heren met twee teams van hoog niveau. Zaterdag hoofdklasser AZSV uit Aalten was de favoriet tegen 2e klasser en cupfighter Concordia Wehl, die al eerder de finale in 2013 tegen het hooggeplaatste Longa`30 uit Lichtenvoorde wist te winnen. Ditmaal kon Concordia niet echt potten breken en werd snel op ’n 2-0 achterstand gezet. Spits Rik van der Eerden scoorden beide treffers. Via een doelpunt uit een mooie vrije trap van Koen Berendsen kwam Concordia terug in de wedstrijd (2-1). Toch keek men na 30 minuten tegen een 3-1 achterstand aan. Rick Bouwmeister was goed opdreef tijdens deze finale, scoorde een mooie treffer. Nadat AZSV via Michael Vaags in de 56e minuut op een 4-1 voorsprong kwam te staan, leek de wedstrijd beslist en gingen beiden trainers veelvuldig wisselen. Zowel Maarten ten Oever als Wouter Jansen speelden voor Concordia 1 hun laatste wedstrijd. Maar ook voor diverse AZSV spelers (Bouwmeister/Soumaoro/Schutten) was dit het laatste optreden voor de zaterdag hoofdklasser uit Aalten. Na 90 minuten stond de eindstand van 6-3 op het scorebord. Koen Berendsen en Wouter Jansen scoorden voor Concordia de 2e en 3e treffer. De 5e en 6e treffer bij AZSV kwamen op naam van Coplan Soumaoro en wederom Rik van der Eerden, die in totaal 3 maal scoorde in deze finale en mag de wedstrijdbal houden. Door het winnen van de Seesing personeel Achterhoek Cup speelt AZSV uit Aalten op dinsdag 18 juli op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen De Graafschap.

KLIK HIER: foto’s Finale 2017 Standaard Heren (Achterhoek Cup)

KLIK HIER: foto’s Finale 2017  Standaard Heren (Het Gelderse Voetbal)

De 5e editie zit erop. Ruim 100 teams hadden zich voor deze editie ingeschreven. Op vrijdag 25 augustus wordt bij vv VIOD de loting verricht van de 6e editie.

Inschrijving voor de categorie Standaard Heren Email [klik hier]

Inschrijving voor de categorie Jeugd Onder 15    Email [klik hier]

De organisatie van de Seesing Personeel Achterhoek Cup bedankt iedereen die deze editie weer tot een succes heeft gemaakt. Wij zien iedereen graag terug tijdens de 6e editie.

 

namens de organisatie Seesing Personeel Achterhoek Cup

John van der Kamp

 

foto’s: Achterhoek Cup Manfred Wieben (Jeugd onder 15 & Vrouwenvoetbal)

foto’s: Achterhoek Cup Maurice Hollman (Standaard Heren)

IMG_3137

naamloos (84 van 411)

© 2018 Achterhoek Cup